Το πιο δυνατό και όμορφο μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας είναι να αγαπάς και να σε αγαπούν. Γεννιόμαστε ποθώντας το, απαιτώντας το. Δυστυχώς, η αγάπη εμφανίζεται στο κατώφλι μας με όλους τους τρόπους. Μερικές φορές ανθυγιεινό, αν ισορροπημένο και εντελώς τοξικό.

Και αντίθετα, αυτό το είδος καταχρηστικής αγάπης μπορεί να είναι το πιο δύσκολο να απομακρυνθεί κανείς. Είναι συχνά διακριτικό, μπερδεμένο και χειριστικό. Όμως, ανεξάρτητα από το πόσο κολλημένοι αισθάνεστε, αυτά τα 5 βήματα είναι αποδεδειγμένα ότι σας δίνουν τη δυνατότητα να κατανοήσετε την αξία σας, να βρείτε το δρόμο σας πίσω στην αγάπη για τον εαυτό σας και να απομακρυνθείτε από αυτή την τοξική σχέση.

Για την Επαναφορά Προσώπου χρησιμοποιούμε το ξόρκι επανασύνδεσης.
Άμεσα αποτελέσματα Άκρως Αποτελεσματικό.

Για την Επαναφορά Προσώπου χρησιμοποιούμε το ξόρκι επανασύνδεσης.
Άμεσα αποτελέσματα Άκρως Αποτελεσματικό.

Είναι η σχέση μου τοξική;

Υπάρχουν έως και 50, κλινικά σημαντικές ενδείξεις ότι βρίσκεστε σε μια τοξική – καταχρηστική σχέση. Αλλά εδώ είναι τα πιο κρυφά που ίσως δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι είναι τοξικά μέχρι τώρα.

  • Δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα συναισθηματικά ή σωματικά όρια μέσα στη σχέση
  • Το να πείτε πώς αισθάνεστε πραγματικά θα οδηγούσε σε καυγά ή τσακωμό
  • Έχετε γίνει υπερβολικά λειτουργικοί για να διατηρήσετε μια ανισορροπία της προσπάθειας από την πλευρά τους
  • Βαθμολογίες
  • Σωματική ή λεκτική κακοποίηση
  • Παθητική επιθετικότητα
  • Τίποτα δεν λύνεται

…και το πιο σημαντικό σημάδι ότι βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση είναι ότι βλέπετε ότι έχετε αλλάξει — προς το χειρότερο. Δεν ονειρεύεσαι όπως παλιά. Το γέλιο και το χαμόγελο είναι σπάνια. Η ζωή δεν είναι τόσο ελπιδοφόρα και συναρπαστική όσο κάποτε. Και μπορείτε απλά να αισθανθείτε ότι τα πράγματα έχουν σβήσει για λίγο.

Η διαίσθησή σας είναι το πιο ισχυρό σύστημα καθοδήγησής σας. Το πιθανότερο είναι ότι σας έχει πει να φύγετε για λίγο. Για να μην αναφέρουμε αν περιηγείστε διστακτικά σε αυτό το άρθρο με ελπίδες για απαντήσεις — μπορεί να είστε σε μια τοξική σχέση. Αλλά μην ανησυχείτε, τα παρακάτω βήματα θα κάνουν την απομάκρυνση πιο άνετη για εσάς.

Δεν υπάρχει χρόνος για ενοχές ή ντροπή

Θα χρειαστείτε όση συναισθηματική αντοχή μπορείτε να συγκεντρώσετε για να φύγετε μακριά από κάποιον που αγαπάτε και να ξαναφτιάξετε τον εαυτό σας λόγω της έλλειψης αγάπης. Δεν θα υπάρχει απολύτως χρόνος για ντροπή ή ενοχή. Αν αρχίσεις να κρίνεις τον εαυτό σου ότι δεν έφυγες νωρίτερα ή αρχίσεις να αισθάνεσαι άσχημα που σκέφτεσαι να φύγεις καθόλου, αυτή η φωνή προέρχεται από ένα σημείο σπασίματος που προκλήθηκε από το τοξικό άτομο που σε έσπασε.

Οι τοξικές σχέσεις θα σας κάνουν να αμφιβάλλετε για τις αποφάσεις σας και να χάσετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε τα ένστικτά σας και να αντιστρέψετε τον εσωτερικό διάλογο που εμφανίζεται. Θα επανασχεδιάζετε τον εαυτό σας προς το καλύτερο. Ήρθε η ώρα να αποτοξινώσετε το δηλητήριο από την καρδιά και το μυαλό σας.

Χωρίς μηνύματα, χωρίς κλήσεις, χωρίς email και χωρίς κοινωνικά μέσα.

Αυτό θα είναι το πιο κρίσιμο βήμα σας για τη μετάβαση από θύμα σε ενδυναμωμένο και θα σπάσει τη φαινομενικά κατάρα που έχουν στην καρδιά σας.

Κατά τη διάρκεια μιας τοξικής σχέσης, γίνεσαι θύμα. Πιθανόν να σας κάνει εύκολη λεία του πρώην συντρόφου σας. Μπορούν να αισθανθούν την ανασφάλεια και ξέρουν πώς να τη χρησιμοποιήσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Όλη η ενέργεια που ξοδεύτηκε με κλάματα, θυμό, σύγχυση, μοναξιά και προσπαθώντας να διορθώσετε κάποιον άλλο ή μια σχέση είναι τώρα διαθέσιμη σε εσάς. Αφού έχετε δώσει στον εαυτό σας ένα σωματικό και ψυχικό διάλειμμα από την εξάντληση, είναι καιρός να πάρετε τη νέα σας ενέργεια για να σχεδιάσετε τη νέα σας ζωή χωρίς το βάρος μιας ανεκπλήρωτης σχέσης.

Μερικές φορές θα αισθάνεται τρομακτικό. Μερικές φορές θα νιώθεις σαν την καλύτερη απόφαση που έχεις πάρει ποτέ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, κάθε λεπτό που αφιερώνεται έξω από μια τοξική σχέση είναι μια ευκαιρία να θεραπεύσετε, να είστε ευτυχισμένοι, να βρείτε τον εαυτό σας και να ανακαλύψετε την πιο ισχυρή αγάπη όλων, την αγάπη για τον εαυτό σας. Να είσαι δυνατός. Το αξίζεις.